Pinev heitlus viis Otepää mälumängurid rekordini

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Suurim üle-eestiline mälumänguvõistlus Maakilb tõi Räpinasse taas kokku nelja Lõuna-Eesti maakonna tarkpead. Sarnaselt esimesele eelvoorule läks võit Otepääle – ja veel erakordselt suure punktihulgaga.

Seejuures kinnitas võiduka meeskonna liige Urmas Kuldmaa veel poole mängu peal, et ei tuldudki võitma. Pigem olnud eesmärk koguda piisavalt suur punktisumma, et kindlustada endale pääs sarja parimate sekka Superliigasse. Tõepoolest, mängiti üheaegselt seitsmes paigas üle Eesti ja see tähendas, et hea koht ühel pool ei pruugi tagada automaatselt Superliigasse jõudmist, kui teistes regioonides hulk suure punktisumma saajaid on.

Võimalik on aga seegi, et Otepää võistkonna jutt sellest, et esikohta ei püüta, hoopis sõjakavalus oli. Kui nii, siis läks see korda – esimese 25 küsimuse järel kolme punktiga juhtinud Räpina suurvalla esindus alistati lõpuks seitsme punktiga: Otepää kogus 83 punkti sajast võimalikust, Räpina suurvalla tiim aga 76. „Ilmselt on tegu meie seni parima tulemusega Maakilvas,“ arvas Kuldmaa. „Hasart aitas nii palju punkte koguda,“ lisas võistkonnakaaslane Kaido Mägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles