Piirilinna esindus kindlustas teist kohta

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga-Valka võistkonnas oli üks resultatiivsemaid mängijaid Egert Haller.
Valga-Valka võistkonnas oli üks resultatiivsemaid mängijaid Egert Haller. Foto: basket.ee

Reedel alistas Alexela korvpalli meistriliigas BC Valga-Valka / Maks & Moorits koduplatsil Tallinna Kalev/TLÜ 73 : 60. Numbriliselt oli võit justkui üpris kindel, kuid mängukäik pakkus seegi kord – nagu sel hooajal sageli – huvitavaid paraboole, kirjutab portaal basket.ee

Esimest poolaega dikteeris päris selgelt külalismeeskond Kalev/TLÜ. Nad olid teisel veerandil ees 37 : 23 ja läksid pikemale pausile 37 : 26 eduseisus. Kalev/TLÜ tabas visetest 44 ja kodumeeskond 22 protsenti – täpselt poole kehvemini.

Kolmandal veerandil aga kõik pöördus. Valga, kes esimesel poolajal ei tabanud ühtegi kolmest ja oli lauavõitluses sügavas hädas, suutis tuua mängu totaalse murrangu. Kolmas veerand algas nende 18 : 4 spurdiga. Esimesed viis punkti tulid seejuures Egert Hallerilt. Veerandaja lõpuks kujunes seisuks 44 : 41 Valga-Valka kasuks.

Viimane veerand algas Valga spurdiga 14 : 0, misjärel seis oli 62 : 46. Mäng üldiselt tehtud! Lõppskoor oli 73 : 60 Valga-Valka kasuks.

Lauapalle noppisid mõlemad võistkonnad 45. Teisel poolajal kujunes aga vahekord selgelt piirilinna meeste kasuks. Kui nemad said kätte 27 lauapalli, siis vastased 17.

Kahepunktiviskeid tabasid mõlemad võistkonnad 38protsendilise täpsusega. Kolmepunktivisked aga läksid paremini korvi piirilinna tiimil. Kui nendel oli kaugvisete tabavusprotsent 24, siis vastastel 18. Ka vabavisetes olid Valga-Valka tiimi mängijad märksa täpsemad, tabades 79protsendilise täpsusega – vastastel jäi see näitaja 60 protsendi peale.

Valga-Valka poolelt tõi Roberts Freimanis 16, Egert Haller 14 ja Ernestas Bružas 10 punkti.

Turniiritabelis on seitse võitu ja ühe kaotuse kogunud piirilinna tiim jätkuvalt BC Kalev/Cramo järel teine. Järgmine mäng peetakse reedel Pärnus, kus minnakse vastamisi Pärnu Sadamaga, kes asub kolme võiduga turniiritabelis kuuendal kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles