Serviti võttis rekordilise üheteistkümnenda karikavõidu

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlva Serviti – 2017. aasta Eesti karikavõitja
Põlva Serviti – 2017. aasta Eesti karikavõitja Foto: Helin Potter / Käsipalliinfo

Põlva Serviti jätkab valitsemist Eesti käsipallirindel – pühapäeval kaitsti edukalt mullust karikavõitu ning tõusti 11 trofeega edukaimaks klubiks Eesti karikasarjas. Kehra spordihoones toimunud finaalmängus alistas Serviti kindlalt 34 : 23 Viljandi HC.

Paari võrdse algminuti järel ja 1 : 1 seisul tõrjus Viljandi väravavaht Rasmus Ots Henri Sillaste karistusviske, kuid hoopis Serviti sai sellest mängulusti juurde ning oli peagi ees 5 : 1. Mulgid eksisid palju söötudega ja nagu päev varem, valmistas põlvalaste agressiivne kaitse vastastele suurt peavalu. Viljandi pidi hakkama saama ilma veteranist paremsisemise Kristo Järveta, kelle laupäeval viga saanud hüppeliiges mängida ei lubanud.

Robert Lõpp tabas kaks korda ja vähendas kaotusseisu 5 : 3-le, ent siis paukus Serviti püss mitmeraudselt ja 5 : 0 spurdi järel juhiti juba 10 : 3. Vaheajaks kasvas edu veelgi ja puhkepausile mindi seisul 17 : 8. Vahe võinuks suuremgi olla, kuid Ots tegi mitu tähtsat tõrjet.

Lõpp ja Martin Allikalt alustasid teist poolaega vahe vähendamisega, kuid Hendrik Varul vastas omalt poolt kahe tabamusega ning 35. minutiks oli Serviti edu juba kahekohaline – 21 : 11. Oluliselt mängupilt enam ei muutunud, vahe kõikus 8 ja 12 värava vahel ning lõpuvileks särasid tablool Serviti võidunumbrid 34 : 23.

Servitil said käe valgeks tosin meest, neist Sillaste seitse, Anatoli Tšezlov kuus, Varul ja Roman Aizatullov neli korda. Viljandi poolel viskas Lõpp seitse ja Kristjan Koovit neli väravat. Põlvalased tõusid 11. karikavõiduga rekordi ainuomanikuks, HC Kehra jäi kümne peale.

«Emotsioonid on väga head – suurepäraselt õnnestunud nädalavahetus,» rõõmustas Serviti peatreener Kalmer Musting. «Karikas jääb teist aastat järjest meie valdusse, eks see oli muidugi ka eesmärk. Väga tubli töö kõigilt, olen eriti rahul meeskondliku kaitse ja mängudistsipliinist kinnipidamisega.»

Põlva Serviti võistkonnas mängisid Jürgen Lepasson, Sander Sarapuu, Kristjan Muuga, Hendrik Varul, Martin Grištsuk, Raiko Rudissaar, Eston Varusk, Henri Sillaste, Roman Aizatullov, Sergei Ljubtšenko, Siivo Sokk, Anatoli Tšezlov, Ülljo Pihus, Indrek Neeme, Henri Hiiend ja Carl-Eric Uibo. Meeskonna treenerid olid Kalmer Musting ja Rein Suvi, esindajad Andres Neeme, Kaupo Kolsar, Ly Kamja ja Kuldar Leis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles