President avas piirilinnas mälestusmärgi

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piirilinnas Valkas meenutati aegu, kui seal hakkas idanema idee Läti riigist. Monumendi sellele avasid Valga vallavanem Margus Lepik (vasakult),  Läti kultuuriminister Dace Melbārde, Läti president Raimonds Vējonis ja Valka linnajuht Vents Armands Krauklis.
Piirilinnas Valkas meenutati aegu, kui seal hakkas idanema idee Läti riigist. Monumendi sellele avasid Valga vallavanem Margus Lepik (vasakult), Läti kultuuriminister Dace Melbārde, Läti president Raimonds Vējonis ja Valka linnajuht Vents Armands Krauklis. Foto: Inga Karpova / Ziemellatvija

Piirilinnas Valkas oli laupäev, 2. detsember pühendatud Läti Vabariigi peatsele 100aastaseks saamisele.

«Valka tahab tugevdada oma kuvandit paigana, kus tekkis ja arenes idee Läti riiklikust iseseisvusest,» rääkis Põhja-Läti ajalehe Ziemeļlatvija reporter Inga Karpova. «Praeguse linnajuhi Vents Armands Krauklise eestvedamisel on selle nimel kõvasti pingutatud.»

Piirilinnas 1917. aastal aset leidnud sündmustele oli pühendatud ka laupäevane ajalookonverents Valka kultuurimajas. Sellel osalesid ajaloolased viiest riigist: Lätist, Eestist, Leedust, Soomest ja Saksamaalt. Eestist oli kõrgeima külalisena kohal kultuuriminister Indrek Saar. Valga valda esindas vallavanem Margus Lepik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles