Lahkumishüvitiste tabelit juhivad Härk, Tamm ja Ruuda

Tomi Saluveer
, ajaleht@lounapostimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Eesti omavalitsusjuhtidest sai kõrgeima, 27 600 euro suuruse lahkumishüvitise Valga linnapea Kalev Härk.
Lõuna-Eesti omavalitsusjuhtidest sai kõrgeima, 27 600 euro suuruse lahkumishüvitise Valga linnapea Kalev Härk. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Lõuna-Eesti omavalitsusjuhtidest sai kõrgeima, 27 600 euro suuruse lahkumishüvitise Valga linnapea Kalev Härk. Talle järgnes 27 158 euro suuruse hüvitisega Helme vallavanem Tarmo Tamm. Edetabeli kolmas aga oli Võru vallavanem Georg Ruuda, kes sai 25 805 eurot hüvitist.

Kui ametist lahkunud vallavanemad/linnapead olid ametis vähemalt aasta, saavad nad hüvitiseks aastapalga, vähem ametis olnud saavad poole aasta palga. Reaalsed lahkumishüvitised võivad aga olla suuremad, sest hüvitis arvutatakse vallajuhi kahe viimase aasta keskmise töötasu ning lisa- ja esindustasude järgi.

Lõuna-Eesti kolmes maakonnas makstakse ainuüksi vallavanematele/linnapeadele ja volikogu esimeestele kokku ligi 700 000 eurot lahkumishüvitisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles