Metsaülem: lageraiega saab uue metsa kiiremini kasvama

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
RMK Valgamaa metskonna metsaülem Risto Sepp kinnitas, et kohalike inimeste elu püütakse raietöödega võimalikult vähe häirida.
RMK Valgamaa metskonna metsaülem Risto Sepp kinnitas, et kohalike inimeste elu püütakse raietöödega võimalikult vähe häirida. Foto: Maarius Suviste

Otepää linnas asuv kõigile kasutatav Apteekrimäe riigimets on RMK teatel jõudnud vanusesse, kus seda on vaja uuendada. Tegu on peamiselt kuusemetsaga, mille tervislik seisund on vajanud mitmel korral sanitaarraiet, kuid uue metsa saamiseks sellest ei piisa.

Vanade metsade lageraiet nimetatakse uuendusraieks ning selle eesmärk on heade eelduste loomine uuele metsapõlvele. Lageraie puhul jätab RMK raiealale püsti säilikpuud elustiku mitmekesisuse tagamiseks ning uuendab need alad raiele järgneval aastal.

RMK Valgamaa metskonna metsaülem Risto Sepp tutvustas otepäälastele asutuse plaane ning selgitas, miks on plaanis lageraie. «Praegu on plaan, et sel kuul võiks harvendusega alustada. Kõik oleneb muidugi ilmast,» märkis ta. «Harvendusraiet teeksime 4,33 hektaril detsembris-jaanuaris, lageraiet-uuendusraiet teeksime 2,49 hektaril.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles