Ühisfilm põhineb otepäälanna mälestustel

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepäälanna Vieno Zlobina elukäik on "Igitee" stsenaariumile väga sarnane. ETV  "Pealtnägija" käis Otepääl filmi linastusel ja tegi naisest saatelõigu.
Otepäälanna Vieno Zlobina elukäik on "Igitee" stsenaariumile väga sarnane. ETV "Pealtnägija" käis Otepääl filmi linastusel ja tegi naisest saatelõigu. Foto: Valdur Sepp

Otepää kultuurikeskuses toimus Eesti-Soome-Rootsi ühisfilmi «Igitee» linastus, mille stsenaarium on vahetamiseni sarnane otepäälanna Vieno Zlobina elukäiguga.

Kultuurimajas oli esilinastusel kohal ka Vieno Zlobina ise, samuti ETV saate «Pealtnägija» meeskond, kes temaga ka intervjuu tegi. Seda sai vaadata 6. detsembri «Pealtnägijas».

Tänavu kevadel sai valmis Vieno elulooraamat. Üle 100 lehekülje pikk teos ilmus nii soome- kui ingliskeelsena ning pälvis hulga tähelepanu. "Jahmatav, et kui minul oli raamat puhas väljamõeldis, siis leidsime tema ja sain lugeda tema elulooraamatut, kus on kirjas täpselt sama lugu," nentis kirjanik ja stsenarist Antti Tuuri "Pealtnägijale".

Eesti-Soome-Rootsi ühistööna valminud suurfilm jutustab ühest ajaloo hämarusse suikunud peatükist – Soome ameeriklaste saatusest nõukogude režiimi all.

Pildikeelelt idüllilise ja emotsionaalselt halastamatu suurteose režissöör on Antti-Jussi Annila ning stsenaristid Antti Tuuri, Aku Louhimies ja Antti-Jussi Annila. Naispeaosatäitjat kehastab telesarjadest «Borgen» ja «Westworld» tuntud auhinnatud Taani näitlejanna Sidse Babett Knudsen.

Mõjukates kõrvalosades näeme lisaks Soome näitlejaile Irina Björklundile («The American»), Sampo Sarkolale («Supilinna salaselts») veel tervet plejaadi parimaid Eesti näitlejaid, teiste seas mängivad seal Hendrik Toompere, Hendrik Toompere Jr, Nero Urke, Raimo Pass, Indrek Taalmaa ja Harriet Toompere. Vanameister Lembit Ulfsakile jäi see roll tema karjääri viimaseks.

Reaalsetel sündmustel põhinev film on ülesvõetud ja kokku monteeritud Eestis. Kodumaine tootja on Taska Film.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles