Kaitsevägi kutsus 669 reservväelast välkõppusele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välkõppus Okas algab neljapäeval. Foto on illustratiivne
Välkõppus Okas algab neljapäeval. Foto on illustratiivne Foto: Rein Säinas

Valitsus otsustas erakorralisel istungil kuulutada välja korraline lisaõppekogunemine 669 reservväelasele, välkõppus Okas algab neljapäeval.

Vastavalt Eesti Vabariigi Valitsuse 6. detsembri 2017 otsusele korraldab kaitsevägi neljapäevast pühapäevani 2017 lisaõppekogunemise Okas, millega kutsutakse teenistusse 1. jalaväebrigaadi 13. jalaväepataljoni reservväelased.

Kõigil nimetatud üksuste reservväelastel kästakse ilmuda mitte hiljem kui 7. detsembril 2017 kell 09.00 kaitseväe Jõhvi linnakusse. Õppekogunemise kutsed saadetakse reservväelastele SMSi ja e-maili teel ning meedia vahendusel, lisaõppekogunemist puudutav informatsioon avaldatakse ka kaitseväe koduleheküljel www.mil.ee.

Reservis olevad inimesed saavad kontrollida, kas nemad on lisaõppekogunemisele kutsutute seas, riigiportaali www.eesti.ee riigikaitse rubriigis kaitseväekohustuslaste registrist.  

Kindlustusfirma ERGO katab varem sõlmitud reisikindlustuslepingu alusel kaitseväe välkõppusele kutsutud reservväelaste ärajäävad reisid.

Välkõppusele kutsumine on ootamatu ja ettenägematu sündmus, mis kvalifitseerub ERGO kindlustuses reisitõrke juhtumiks, sõnas ettevõtte kahjukäsitluse juht Caterina Lepvalts. "Kui kliendil on kutse saamise ajal kehtiv reisitõrke kindlustus, hüvitame reisiga seoses tehtud kulud," täpsustas ta.

"Esimesele välkõppusele kohale ilmunute protsent oli küll kõrge, ent nii mõnelgi võis just õppuse ajal väljuva lennu tõttu kohus riigi ees täitmata jääda," lisas Lepvalts.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles