Libedus ja tuisk tõid kaasa hulga õnnetusi

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Martin Ilustrumm

Keerulised tee- ja ilmastikuolud tõid eile Lõuna-Eestis kaasa hulga liiklusõnnetusi – eriti palju juhtus neid Võrumaal. Inimesed õnneks nendes viga ei saanud.

Eile kell 10.23 põrkasid Võru vallas Verijärve külas ristmikul kokku kaks sõidukit. Õnnetus juhtus, kuna eirati parema käe reeglit.

Kell 11.51 tuli järgmine teade samas vallas juhtunud avariist. Meeliku külas libises kaks sõidukit libeduse tõttu teelt välja: üks vajus täielikult kraavi, teine osaliselt. Häiritud oli ka liiklus. Traktor tõmbas sõidukid teele tagasi. Varalist kahju selle õnnetuse käigus ei  tekkinud.

Vaid kaks minutit hiljem saabus järgmine teade õnnetusest Võru vallas. Puiga ja Meegomäe vahel oli kaks veokit kraavis.

Kell 16.24 teatati aga – ikka Võru vallast –, et Lepassaare külas on ilmselt libedal teel juhtunud avarii tõttu lõhutud raudtee ülesõidufoor.

Kell 20.45 saabus aga teade Põlvast Mäe tänavalt. Seal sõideti otsa pargitud sõidukile, misjärel otsasõitja lahkus sündmuskohalt. Politsei alustati juhtunu asjaolude väljaselgitamiseks menetlust.

Kell 21.25 tuli info, et Valgamaal Loodi–Helme maanteel Pori külas sõitis auto kraavi. Kuigi sõiduk jäi ratastele, vajati selle kättesaamiseks puksiiri abi.

Seejärel tuli kell 22.36 korrakaitsjatele info, et mõni sõidukijuht on ilmaolusid omal moel ära kasutama hakanud. Nimelt anti teada, et Võrus Kagukeskuse parklas paneb üks seltskond enda ja autode oskusi proovile neid külglibisemisse ajades ehk driftides. Lisati, et autod on ülerahvastatud.

Kell 2.04 paluti aga politseil tulla Luhamaa piiripunkti. Seal oli aset leidnud kahe veoauto kokkupõrge. Kuna sõidukijuhid olid teisest riigist, ei osanud nad aga ise vajalikke dokumente vormistada.

6. detsembril kell 3.41 teatati Valgamaalt Otepää vallast Purtsi külast, et teel on kaks puud, millest üks sulges tee kogu laiuses. Hiljem selgus, et teel oli lausa kolm või neli puud, mis päästjatel kõrvaldada tuli.

«Hommikusel tipptunnil olid teed küll lumised, kuid nähtavus hea ja autojuhid ettevaatlikud. Kagupiirkonnast laekus teade küll teele kukkunud ja liiklust takistavast puust ning samuti autole ette jooksnud metsloomast, kuid libeduse tõttu keegi avariisse enam ei sattunud. Teed on aga kohati jätkuvalt libedad,» kinnitas politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Kerly Virk täna keskpäeval.

Politsei Valga piirkonnavanem  Robert Kõvask märkis eraldi, et paljudel autodel, mis täna Otepäält Tartu suunas liikusid, olid klaasid võrdlemisi kehvalt puhastatud. Piiratud nähtavus soodustab aga õnnetustesse sattumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles