Jõululuuletusi luges võistu ligi 70 väikest etlejat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäeval lugesid Valga keskraamatukogus jõululuuletusi maakonna koolide algklasside õpilased. Kaheksast koolist tuli raamatukokku võistlema kokku 67 last.

Luulevõistlus koosnes kahest etapist ja žüriisse kuulusid raamatukogu direktor Endla Schasmin, infojuht Helve Braun ja Valga noortekeskuse noorsootöötaja Dea Margus. Pärast esimese luuletuse lugemist valis žürii teise vooru kümme tublimat etlejat, kes seejärel esitasid teise luuletuse. Nende hulgast valiti välja kolm parimat.

Žürii hindas esineja diktsiooni, kontakti publikuga ja luuletuse esitamise ilmekust. «Väga raske oli otsustada ja vaidlemist oli palju, sest igal liikmel oli välja pakkuda oma lemmik. Nii õpetajad kui ka lapsed olid näinud palju vaeva ning luuletuste esitamise tase oli kõrge. Esitused olid ilmekad ja lapsed olid julged. Väga  hea oli kuulata,» ütles Dea Margus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles