Rahvamuusika­koolis valmivad e-õpikud

, ajaleht@lounapostimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mooste rahvamuusikakooli direktor Krista Sildoja viiuliharjutusi mängimas.
Mooste rahvamuusikakooli direktor Krista Sildoja viiuliharjutusi mängimas. Foto: Kati Taal

Kolm Eesti rahvamuusikaeksperti on teinud pool aastat tööd, et kirja panna e-raamatuna oma õppemetoodika, mille järgi saaks esimesed sammud viiuli- või rahvakandlemängus teha iga täiskasvanud asjahuviline. Nüüdseks on suur töö koondatud kolmeks e-õpikuks, mis juhatavad algajat pilliõppurit samm-sammult läbi esmatutvuse kolme rahvapilliga: Teppo lõõtsa, rahvakandle või viiuliga.

Raamatusse kirja pandud õppemetoodikad põhinevad ekspertide endi pikal kogemusel. Juhtivekspert on Mooste rahvamuusikakooli direktor, etnomusikoloog Krista Sildoja. Kadri Lepasson ja Toomas Ojasaar õpetavad samuti Moostes ja on Eestis tuntud ning hinnatud rahvamuusikud.

Unikaalsed e-raamatud on interaktiivsed, sisaldades heli- ja videonäiteid. Koostöös Moostes tegutseva kunstikeskusega MoKS algas kadrilaupäeval e-raamatu helinäidete sisse mängimine ja videoklippide tegemine.

Ettevõtmine saab teoks rahvusvahelise Erasmus+ programmi toel ning samalaadsed e-raamatud on valmimas ka läti ja leedu rahvapillidest. Kogumik on plaanis lõplikult valmis saada 2018. aasta sügiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles