Tartu maratonil on mitu võimalikku stsenaariumit

, ajaleht@lounapostimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Kelk
Indrek Kelk Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Väikest juubelit tähistava Tartu maratonini on jäänud veidi enam kui kaks kuud.

«Möödunud talve maratoni kogemusele tuginedes (44. Tartu maraton peeti Tehvandi kuuekilomeetrise kunstlumeringi peal – toim) valmistume vaimselt kohe alguses kolmeks variandiks,» tunnistas võistluse direktor Indrek Kelk.

«Kui lund on piisavalt, sõidetakse maraton klassikalisel 63 km rajal. Plaan B: maraton suusatatakse valdavalt looduslikul lumel ja originaalrajal, kuid lühendatud kujul. Plaan C: maraton toimub Tehvandi ümbruses kunstlumeringil,» loetles ta võimalikke stsenaariumeid.

«Kui ei saa midagi enamat, loodame 2018. aastal teha vähemalt samasuguse lahenduse, nagu oli eelmise aasta maratonil,» lisas ta.

Praegune plaan C ehk maraton kuuekilomeetrisel kunstlumeringil õnnestunud Kelgu sõnul mullu üle ootuste hästi.

«Eks me ikka kahtlesime panna tuhanded inimesed väikesele ringile suusatama, aga see lahendus, kus eri päevadel olid grupistardid, töötas siiski päris hästi. Samuti oli ringi pikkus piisav, nii et saba ja sarved ei saanud kokku,» ütles Kelk. «Suurem osa suusatajaid pigem kiitsid kehva talve taustal seda, et ei pidanud sõitma pikka, 63kilomeetrist distantsi – polnud ju võimalust harjutada.»

Otsus, millistel radadel ja kuidas maraton lõpuks aset leiab, langetatakse tõenäoliselt maratoninädala esimestel päevadel. Kui aga olud on head ja stabiilsed ning looduslikku lund piisavalt, siis loomulikult varem.

Kauaoodatud talve saabumine Eestimaal tähendab seda, et avanesid ka treenimisvõimalused. Näiteks Tehvandil on tänase seisuga võimalik suusatada neljakilomeetrisel ringil nii klassika- kui ka vabatehnikas ning finišipaigast Elvast on Hellenurme suunas valmis kaheksa kilomeetri pikkune rada, kus võimalik suusatada vabatehnikas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles