Lõuna-Eesti kõige mõjukam persoon - Ivari Padar

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõjukas Navi küla mees Ivari Padar ajab täna Brüsselis europoliitikat, kuid hoiab silma peal ka Eesti sisepoliitilistel arengutel.
Mõjukas Navi küla mees Ivari Padar ajab täna Brüsselis europoliitikat, kuid hoiab silma peal ka Eesti sisepoliitilistel arengutel. Foto: Andrus Kopliste/Järva Teataja

Talumehed otsustasid, et tuleb minna lahingusse. Just nende sõnadega alustab Lõuna-Eesti Postimehe aasta mõjukaimaks inimeseks valitud Ivari Padar (52) ajarännakut 1994. aastasse, mil 29aastane Navi küla mees otsustas poliitikasse minna.

Suure poliitika palliplatsile pääsemist tuli tollal Võru taluliidu tegevjuhina töötanud Padaril esialgu veel varumeeste pingil oodata. Tõsi, 1993. aasta sügisel oli ta küll üürikest aega Võru abilinnapea, kuid linnavalitsus lagunes juba paari kuuga.

Endise kolhoosi partorgi pojast sai 1994. aastal Võrumaa taluliidu tegevjuht, kus ta koos oma mentori, Rõuge mehe Jaak-Hans Kuksiga pani aluse Eesti Talurahva Erakonnale (ETRE). ETRE loodi, nagu ütles toona Kuks, esindama taluperemehi ja vastanduma 1990. aastate keskel kiiresti populaarsust kogunud Eesti Maarahva Erakonnale eesotsas Arnold Rüütliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles