Valga ettevõtja koer on kolmandat nädalat kadunud

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaatamata 1000eurosele leidja vaevatasule on Allain Karuse koer Rolli kadunud 18. novembrist.
Vaatamata 1000eurosele leidja vaevatasule on Allain Karuse koer Rolli kadunud 18. novembrist. Foto: Erakogu

Tuntud ettevõtja Allain Karuse üheksa-aastane saksa lambakoer Rolli on kadunud juba ligi kolm nädalat, kuigi mees on leidjale määranud vaevatasuks 1000 eurot.

Rolli läks Karuse Tartumaal Ülenurme vallas asuva maja aiast kaduma 18. novembri hommikul. Kuulutuste peale on saabunud küll hulk vihjeid ja paaril juhul on nähtud koer on Rollile väga sarnane, aga siiani pole koera õnnestunud leida, kuigi Karuse perekond otsib looma ka varjupaikadest ja mujalt.

„Vihjeid on palju, aga kõik on valed koerad olnud. Näiteks Ülenurme vallast mees helistas. Ütlesime, et hoia kinni, pane garaaži, kohe tuleme. Minia läks kohale, algul oligi reaktsioon „kuule, ongi Rolli vist”. Kahe minuti pärast helistas tagasi, et ikka ei olnud Rolli. Aga tolle omaniku leidsime üles, kaks võõrast koera oleme juba koju aidanud,” rääkis Karuse, kes juhib Valgas baseeruvat A.Karuse aktsiaseltsi.

Karuse sõnul on suur murekoht, et inimesed annavad hulkuvast koerast teada, aga koerad ei püsi paigal ja on kohale jõudes juba kadunud. "Võru tänavast Tartus inimene helistas. Ütlesin, et tee pilti, aga koer kadus sama telefonikõne ajal 15 sekundi jooksul majade vahele. Eile poeg sõitis Peedu kanti otsima, no ei ole. Inimene ütles, et tund aega tagasi istus tee ääres mingi koer.”

Karuse esitas inimestele palve, et kui vähegi võimalik, tuleks leitud koera kuidagi paigal hoida või varjupaika viia, et teda oleks hiljem võimalik leida.

Karuse pole siiski lootust kaotanud. „Ei taha nii lihtsalt temast loobuda. Vaeva ka nähtud, koolis käidud, kasvatatud. Istun temaga õhtul, vaatame telekat koos, magab mul põrandal toas. Nagu pereliige. Töö juureski käib mul Valgas kaasas, pikutab siin. Aga ilmad on soojad, äkki juhtub jõuluime.”

Koera kohta on info oodatud telefonil 5073000.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles