Valga endine linnapea käis aafriklastega kogemusi vahetamas

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisil Abidjani kohtus Kalev Härk paljude tähtsate inimestega. Ta tegi ettekande arutlusringis, mis rääkis omavalitsuste eelarvetest ja jätkusuutlikust arengust. Pildil Euroopa Investeerimispanga globaalsete operatsioonide direktor Maria Shaw-Barragan (vasakult), Kalev Härk, Elevandiluuranniku eelmine peaminister Jeannot Ahoussou-Kouadio, Prantsuse arenguagentuuri Abidjani esinduse direktor Bruno Leclerc ja Lõuna-Aafrika arengupanga osakonnajuht Tshepo Ntsimane.
Reisil Abidjani kohtus Kalev Härk paljude tähtsate inimestega. Ta tegi ettekande arutlusringis, mis rääkis omavalitsuste eelarvetest ja jätkusuutlikust arengust. Pildil Euroopa Investeerimispanga globaalsete operatsioonide direktor Maria Shaw-Barragan (vasakult), Kalev Härk, Elevandiluuranniku eelmine peaminister Jeannot Ahoussou-Kouadio, Prantsuse arenguagentuuri Abidjani esinduse direktor Bruno Leclerc ja Lõuna-Aafrika arengupanga osakonnajuht Tshepo Ntsimane. Foto: Wouter Boesman

Valga viimane linnapea Kalev Härk külastas novembri lõpus Elevandiluurannikut. Ta osales aruteludes selle üle, kuidas vähendada väljarännet Aafrikast ning tagada, et sealsed suurlinnad areneksid keskkonnasäästlikult.

Vallavolikogu liige Härk reisis 24.–29. novembril Aafrikasse mitte valla esindajana, vaid Euroopa kohalike ja piirkondlike omavalitsuste nõukogu CEMR delegatsiooni koosseisus, olles seal ainuke esindaja Eestist.

Sihtkoht oli Elevandiluurannik, kuna sealses Abidjani linnas toimus Aafrika ja Euroopa omavalitsuste ühine konverents, kus Härk ettekande tegi. Samal ajal oli linnas Euroopa Liidu ja Aafrika Liidu tippkohtumine, kus osales Eesti peaminister Jüri Ratas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles