Serviti sai kirja viigipunkti

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlva Serviti on praegu võidulainel.
Põlva Serviti on praegu võidulainel. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

2017. aasta viimane mängupäev Balti liigas Eesti klubidele punktisaagi osas suurt rõõmu ei toonud – ainsana sai tabelisse lisa Põlva Serviti, kes mängis 33:33 viiki Minski SKA-ga. HC Tallinn kaotas Zaporožje ZTR-ile 21:23, Viljandi HC Riihimäe Cocksile 16:45 ja HC Kehra/Horizon Pulp&Paper Dobele Tenaxile 29:34.

Pühapäevased paremad etteasted tulid B-alagrupis mängivatelt Eesti klubidelt. Liider Serviti võttis kodusaalis vastu Balti liiga kolmekordse võitja Minski SKA ning pakkus publikule haarava ja tasavägise kohtumise. Kogu mängu jooksul ei pääsenud kumbki tiim juhtima enam kui kolme väravaga ning sedagi juhtus vaid korra kui 4. minutil oli Serviti 4:1 ees.

Võrdsest mängust räägivad numbridki – poolaeg 17:17, lõppseis 33:33. Serviti kasuks viskas Carl-Eric Uibo kaheksa, Kristjan Muuga seitse, Henri Sillaste ja Martin Grištsuk kuus väravat. Vastastest said samuti kaheksa tabamust kirja Artur Rudz ja Maksim Sontšik.

"Oli tõesti väga tasavägine kohtumine," tunnistas Serviti peatreener Kalmer Musting. "Meil oli võiduvõimalus ka – omasime 14 sekundit enne lõppu palli, võtsime väravavahi välja, kuid ei lahendanud seitse kuue vastu olukorda ära. Täna oli eilsega võrreldes tehnilist praaki palju enam ning kaitsegi ei pidanud sama tihedalt."

Lisaks kaotas Serviti vigastuste tõttu eile avapoolajal Roman Aizatullovi ning täna Raiko Rudissaare. "Eriti Aizatullovist oli täna puudus, andnuks meile kõvasti käike juurde. Aga tervikuna oli laupäevane esitus ZTR-i vastu maksimumilähedane, mõlemad meeskonnad mängisid kõrgekvaliteedilist käsipalli," hindas Musting.

Serviti juhendaja jäi tervikuna nädalavahetusega rahule: "Kolm punkti on ikka rohkem kui kaks ning rasked mängud järjestikustel päevadel pole lihtne katsumus. Tabeliseis on tihe, eks kõik otsustatakse hooaja teises pooles. Neljandaks jääda on juba keeruline, aga esikolmiku kohtade paikapanemine jääb kevadesse."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles