Piirikaubandus piirab Selveri plaane Lõuna-Eestis (2)

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selveri juhatuse liige Kristi Lomp
Selveri juhatuse liige Kristi Lomp Foto: Erakogu

Selver tegeleb Lõuna-Eestis lähiajal vaid olemasolevate kaupluste uuendamise ja remondiga. Uusi kaubanduspindasid siin ei otsita, sest riigi praegune poliitika on teinud poeketi ettevaatlikuks, rääkis Selveri juhatuse liige Kristi Lomp.

Tema sõnade kohaselt on alkoholi müük nende piiriäärsetes kauplustes sisuliselt peatunud. Ta tõi näite Valga põhjal: «Kui näiteks meie Tallinna poed müüvad ürdilikööri Jägermeister paari nädala jooksul neli suurt kaubaalust, siis Valgas müüdi sama aja jooksul juhuse läbi üks pudel.»

Kangema kraami müük on langenud piiri ääres paari aasta jooksul mitu korda. «Oleme juba ehitanud oma alkoholiosakonnad väiksemaks ja sedavõrd teiste toodete osakaalu suurendanud,» lisas Lomp.

Tema sõnul pole alkohol Selverile strateegiliselt tähtis kaubagrupp. «Meie poodides on toidu osakaal käibest nii suur, et alkoholi müük kogutulemusi eriti ei mõjuta. Kauplused majandavad ennast ise ja ka näiteks Võru pood on kasumis. Me ei kata suurte poodide arvelt väiksemate tulemusi.»

Järgmise aasta plaanidest rääkides nimetas Lomp nutikassade jõudmist kõikidesse firma Lõuna-Eesti kauplustesse. Nutikassades on elektroonilised triipkoodilugejad, millega kliendid saavad tooteid ise skaneerida ja nende eest sealsamas tasuda. Võrus avas hiljuti oma esimesed automaatkassad Maxima kauplus. Valga Maximaski on need juba suvest saati.

Selveri Vilja tänava krunt koos Selveri hoonega on praegu müügis, selle omanik Capital Mill OÜ küsib kinnistu eest kokku 2,5 miljonit eurot. Krundi suurus on 3980 ruutmeetrit ja hoone üldpind 1621 ruutmeetrit.

Poolteist aastat tagasi kinnistu ostnud Capital Mill müüb firma esindaja Ahti Kiili sõnul krunti ja ostukeskuse hoonet koos tähtajalise üürilepinguga. Mingit seost Selveri võimalike kolimisplaanidega tema sõnul ei ole. «Otsustasime selle kinnistu müüki panna, sest meil on momendil käsil kaks arendusprojekti, mis vajavad vaba raha.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles