Päevatoimetaja:
Arved Breidaks

Seto toiduvalmistajad koonduvad ühe mütsi alla. Galerii

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy

Kohalikud toiduvalmistajad panid raha kokku ning asutasid Setomaa toidutootjaid ühendava katusorganisatsiooni Seto Küük, millest plaanitakse kujundada seto toite reklaamiv kaubamärk.

"Võimalusi toiduga tegelemiseks on väga palju ning aeg on küps, et luua ühendav katusorganisatsioon," ütles eestvedaja Ingrit Kala esmaspäeval Obinitsa seto seltsimajja kogunenud pealt paarikümnele huvilisele.

Loodav asutus hakkab tegelema kõige sellega, mis aitab kaasa Setomaal kasvatatud toiduainete müügile, nende kohapeal väärindamisele ning seto köögi maine tõstmisele. Eesmärk on suurendada kohaliku ja võimaluse korral maheda toidu pakkumist Setomaa koolisööklates, kohvikutes-tsäimajades ning ka näiteks piirivalvekordonites.

Tagasi üles