Õpetajad tahavad muusika kööki ja elutuppa tagasi tuua

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meelika Hainsoo (vasakul) ja Koidu Ahk leiavad Antslas olevat viljaka pinnase rahvaliku muusika õpetamiseks. Pillimänguoskusi jagavad nad seal eri vanuses huvilistele.
Meelika Hainsoo (vasakul) ja Koidu Ahk leiavad Antslas olevat viljaka pinnase rahvaliku muusika õpetamiseks. Pillimänguoskusi jagavad nad seal eri vanuses huvilistele. Foto: Lea Margus

Antsla kultuuritemplis jagavad kaks kunstnikuhingega muusikut pärimushuvilistele teadmisi ja pillimänguoskusi.

Kultuuri- ja spordikeskuses asuva muusikakooli tegemiste kõrvale on toonud vaheldust kaks inimest, kes ise pärimusmuusikale sõrme andnud ja soovivad armastust pillimängu vastu teistelegi edasi anda. Meelika Hainsoo ja Koidu Ahk leiavad Antslas olevat viljaka pinnase rahvaliku muusika õpetamiseks.

«Siinne traditsiooniline repertuaar on väga rikkalik ja väärib uut elu,» märkis Hainsoo. «Olen teinud kolmel suvel Karula kihelkonna laste pillilaagrit ning võin öelda, et huvi pärimusmuusika vastu on suur.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles