Omanik võttis lossi taastamise uuesti käsile

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esialgu tühjalt seisval Holdre lossil on taas õhus lootus uuele elule, sest omanik plaanib toetuse abil korrastustöid jätkata. Viimati tehti muinsuskaitseameti raha toel eelmiste jõulude paiku väikseid välitöid ja viimaseid katuse korrastusi.
Esialgu tühjalt seisval Holdre lossil on taas õhus lootus uuele elule, sest omanik plaanib toetuse abil korrastustöid jätkata. Viimati tehti muinsuskaitseameti raha toel eelmiste jõulude paiku väikseid välitöid ja viimaseid katuse korrastusi. Foto: Arvo Meeks / LEPM

Pikalt müügis olnud Holdre mõisa peahoone omanik võttis maja müügilt maha ning loodab selle eurotoetuse abil lõpuks korda teha.

Kui Vahur Kivistik ja Owe Ladva 2004. aastal mõisahäärberi ostsid, alustasid nad selle korrastamisega. Aknad-uksed suleti kaitseks vandaalide eest ning katuse läbilaskvad kohad parandati. «Lossi hakati päästma lausa viimasel hetkel,» ütles Valgamaa muinsuskaitseinspektor Mari-Liis Paris toona Valgamaalasele.

Leidis uue jõu

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles