Otepää saab talvepealinnaks 21. korda

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää talvepealinnaks saamine aastal 2013. Valitsussaua andis üle tollane Tallinna linnapea Edgar Savisaar.
Otepää talvepealinnaks saamine aastal 2013. Valitsussaua andis üle tollane Tallinna linnapea Edgar Savisaar. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Astronoomiline talv algab 21. detsembril kell 18.28 ning Otepää kroonitakse sel hetkel talvepealinnaks. Talvepealinna tiitlit kannab Otepää juba 21. korda.

Otepää ettevõtjad tervitavad talve algust kell 17 algava meeleoluka paraadiga Tehvandi staadionil. Paraadil demonstreeritakse valmisolekut talveks ja näha saab talvist tehnikat: rajatraktoreid, lumekahureid, mootorsaane, ATVsid ja muud. Tehvandi parklas pakuvad ettevõtted ja ürituste korraldajad pääsmeid, tooteid ja teenuseid.

Publikut ootavad loosiauhinnad paraadil osalevatelt ettevõtetelt. Paraadi juhib Erkki Sarapuu, meeleolu loob Pühajärve puhkpilliorkester. Karupesa hotellis pakutakse kringlit ja teed.

Kell 18 algab Otepää keskväljakul talvepealinna tiitli üleandmise tseremoonia. Kohal on teemapealinnade esindajad ja külalised, esineb Taavi Peterson. Tuleleekidega tantsib Tanya Alybina. Otse-eetris on Sky Plusi saatejuht Vaido Pannel intervjuudega. Tunnustatakse Otepää rännumeest Heini Räämetit. Talv saabub tulemängu saatel, kõigile pealtvaatajatele pakutakse kringlit ja sooja teed.

Õhtul saab Otepää kultuurikeskuses kuulata The Ilves Sistersi kontserti «Talvevõlumaa».

Kell 19 avatakse GMP Clubhoteli juures pronksist karuskulptuur. Karu on valminud sada aastat tagasi Hollandi meistrite valukojas. Hotell kingib karu ühinenud Otepää vallale Eesti Vabariigi juubeli puhul. Ühtlasi tähistab karu ka hotelli 10. sünnipäeva.

Talvepealinna ametlik talveraadio on Sky Plus. Talveraadio edastab infot Otepää lumeolude ja talviste ürituste kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles