Eepose kordustrükk sai kaante vahele

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seto eepose kirjastaja Rein Järvelill loodab, et detsembri esimestel päevadel ilmunud teos leiab õige pea koha setode ja Setomaa sõprade raamaturiiulis.
Seto eepose kirjastaja Rein Järvelill loodab, et detsembri esimestel päevadel ilmunud teos leiab õige pea koha setode ja Setomaa sõprade raamaturiiulis. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Detsembri esimestel päevadel jõudis raamatupoodidesse legendaarse seto rahvalauliku Anne Vabarna loodud eepose «Peko» kordustrükk. Teos räägib Seto kangelase Peko kasvamise, sõjakäikude, pereelu ja puhkama jäämise loo leelo vormis.

«Eepost võib pidada Seto kultuuri tüvitekstiks,» rääkis selle kirjastaja Rein Järvelill. Kirjastus Seto Kiri trükkis 332-leheküljelist rahvuseepost kokku 800 eksemplari. Raamatu eelarve oli Järvelille sõnul ligikaudu 10 000 eurot ning selle väljaandmisele panid osaliselt õla alla Hooandja ühisrahastusplatvormi kaudu kaasa tulnud toetajad.

Sõjanui ja paastukoobas

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles