Intervjuu: Rahvamuusik Kadri Laube: pillitunnis käib ennetustöö

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvamuusik Kadri Laube, kes mängib instrumente trummidest klarnetini, õpetab lastele pillimängu Islandi kogemuse najal Võrumaal Mõniste kooli juurde loodud muusikapesas.
Rahvamuusik Kadri Laube, kes mängib instrumente trummidest klarnetini, õpetab lastele pillimängu Islandi kogemuse najal Võrumaal Mõniste kooli juurde loodud muusikapesas. Foto: Tiit Loim

Eesti rahvatantsu ja rahvamuusika seltsilt aasta koolitaja tunnustuse saanud Võrumaa pilliõpetaja Kadri Laube ütles, et tunnustusest on tähtsam olla oluline oma õpilastele. Muusika on naise sõnul pingevaba tegevus, mis paneb murelapsedki nootide kallal nokitsema ja üksteist aitama.

Olete alustanud pärimusmuusika osakondade ülesehitamist Antsla ja Võru muusikakoolides, üle 10 aasta Tartu lõõtspillifestivali korraldanud, 19 aastat vedanud rahvapillilaagrit Võrumaal, loonud Mõniste kooli juurde Muusikapesa, lükanud käima Wana-Wõromaa Wunkorkestri ja nii edasi. Miks seda kõike teete?

Õppisin muusikakoolis viiulit ja see suutis tekitada tunde, et ega ma seda pilli enam elu sees kätte võta. Ei olekski võtnud, kui ema poleks saatnud Viljandi kultuurikolledži korraldatud pärimusmuusika laagrisse, kus avastasin enda jaoks lõõtspilli. Mängisin ööpäev läbi, ema müüs lehma maha ja ostsime lõõtsa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles