Jõuluvanad loevad Otepääl kokku aasta plussid ja miinused

Sirje Lemmik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõuluvanad Otepääl
Jõuluvanad Otepääl Foto: Monika Otrokova

Seoses talve tulekuga saabuvad talvepealinna Otepääle ka jõuluvanad. Jõuluvanad saavad kokku Otepää Keskväljakul 17.detsembril, Otepää talveturu ajal.

Talveturg avatakse kell 11.00 Turul pakutakse käsitöötooteid, riideid, toidukraami ja muud head-paremat. Toimub õnneloos  ning Otepää Naisselts pakub külastajatele kuuma suppi. Hea meeleolu loovad Tantsu- ja Esteetikakooli Otepää noored ning turul toimuvat peab silmas lustakas Jõulumemm.

Kell 12 kogunevad Otepää jõulupuu alla aga jõuluvanad. „See on meil juba iga-aastane traditsioon, et saame talvepealinnas kuuse all kokku,“ selgitas jõuluvanade kokkutuleku organiseerija Peajõuluvana. „Jõuluvanad tulevad, jah, igast ilmakaarest – Põhjanabalt ja Lõuanabalt ja isegi naaberkülast! Tuleme erinevate sõiduvahenditega – kes tuleb saaniga, kes murutraktoriga, kes päästeametiga, kes politseiga, võimalused on ju kõigil erinevad.“ Suurel kokkutulekul tehakse Otepää aastast kokkuvõtteid ning loetakse kokku plussid ja miinused.

„Jõuluvanad on aasta otsa silma peal hoidnud, ning nüüd selgub, kes väärib kommi ja kes väärib vitsa,“ lisas Peajõuluvana.

Pärast koosolekut, kui ilm vähegi lubab, on jõulutaatidel plaanis külastada Otepää Winterplace ning teha tuubirajal üks lustakas liug.

Seoses üritusega Otepää Keskväljakul on 17.detsembril kell 9.00 – 15.00 liikluseks suletud vana teenindusmaja esine ning Lipuväljaku tee Otepää Konsumi juurest kuni Pühajärve tee ristini. Liiklus on reguleeritud liiklusmärkidega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles