Kontsert kogus raha raskelt haigele noorele naisele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Heategevuskontserdid jõulukuul Tõrvas on saanud ilusaks tavaks. Pühapäeval Tõrva kirik-kammersaalis toimunud kontserdi peategelane oli Hummulis elav 36aastane Pille, kelle elu on rängalt mõjutanud võitlus kasvajaga.

Juba kaheksa aastat on jõulueelsel perioodil MTÜ Usun Headusse liikmed Tõrvas korraldanud heategevuskampaaniat, et kaasa aidata kodukandi inimeste soovide ja unistuste täitumisele. Nii on nad varasematel aastatel toetanud Henri, Raido, Jani, Christella, Viktoria ja Kalmeri taastusravi, Rowena hambaravi ning Holgeri vajadust oma toa järele.

Jõulutuledega ehitud kaunisse Tõrva kirik-kammersaali ei tahtnud kohaletulnud rahvahulk äragi mahtuda, nii paljud inimesed olid tulnud Pille toetuseks korraldatud heategevuskontserdile.

Sel aastal toimus heategevuskontsert juba üheksandat korda ning laekunud tulu ja annetustega  toeteti  kahe lapse ema, ajukasvajaga  võitlevat Pillet, kelle sooviks on saada korterisse dušinurk, et tal oleks vaja vähem kõrvalist abi ja kergem üksi hakkama saada.

Kontserdi avas palvusega kirikuõpetaja Arvo Lasting, kes kutsus inimesi üles märkama enda ümber olevaid abivajajaid. Kontserdikorraldajaid tänas Tõrva vallavanem Maido Ruusmann. "Peame hoidma kokku, märkama ja abistama neid inimesi, kelle pole elus nii hästi läinud. Soovin Pillele südamest vastupidavust, positiivsust, tervist ja lootust," sõnas vallavanem.

Heategevuskontserdil «Usun inimeste headusesse» esinesid Inga ja Toomas Lunge, laulja Ele Millistfer ja Tõrva muusikakooli noored muusikud.

Pille on sündinud, kasvanud ning koolis käinud Hummulis. Tema lugu sai alguse pea kümme aastat tagasi, mil tal Põlvas elades ühel 2008. aasta päeval esimene epilepsiahoog oli ning ta kiirabiga Põlva haiglasse ja sealt edasi Tartusse viidi. Algas pikk ja närvesööv uuringute periood. Kompuuter näitas, et tal on peaaju kasvaja, õnneks esialgu healoomuline.

Mingil ajal hakkasid epilepsiahood sagenema ning kasvaja suures. Kuus aastat hiljem, 2014. aasta juunis, tehti naisele uus operatsioon. Peale teist oppi ei liikunud tal enam vasak käsi ega sõrmed. Käsi oli üleöö jäänud täiesti elutuks. Siis hakkasid teda äkitselt kimbutama tugevad peavalud, sagenesid epilepsiahood. Ta läks suurte peavaludega arsti juurde ning mõni kuu hiljem oli juba kolmas operatsioon. Diagnoos: pahaloomulise kasvaja.

Järgnes kuuajaline kiiritusravi ning iga kuue kuni kaheksa nädala tagant pidev keemiaravi tablettidega. Praegu käib Pille pidevalt onkoloogi juures kontrollis ning paar korda aastas taastusravil. Kiiritus ja keemiaravi on kasvaja arengu seisma pannud ning oktoobrikuus sai naine peale uuringgut rõõmustava uudise osaliseks: kasvaja on väiksemaks jäänud. Järelikult ravi toimib.

Sel kevadel komistas naine trepil ning tema põlv ja labajalg said kukkumisel tõsise trauma, mistõttu on käimine siiani raskendatud. Oma haigusega ei lepi Pille kunagi, kuid haigus on õpetanud teda väärtushinnanguid muutma, materiaalsed väärtused tunduvad nüüd tühistena.

Pillele annavad jõudu oma haigusega võidelda ja edasi elada tema lapsed. Küll päev korraga, kuid siiski edasi võidelda.

Optimistlik ja elurõõmus Pille ema Anne loodab, et kõik pöördub paremuse poole ning püüab igati optimismi süstida ka oma tütresse. Ka pidulikul heategevuskontserdil oli ema koos teiste lähedastega  Pillet igati toetamas.

Pille toetuseks kogunes annetustest ja kontserditulust üle kuue tuhande euro. Suure aplausi ja lilledega tänati kõiki esinejaid ja korraldajaid, kes selle südamliku ja kauni kontserdi  rahvani tõid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles