Põlvamaa parimateks tõusid motomees ja orienteeruja

, ajaleht@lounapostimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maakonna parima mees­sportlase tiitli pälvis tänavu Euroopa meistrivõistlustel motokrossis masinaklassis EMX300 
6. koha saavutanud Andero Lusbo.
Maakonna parima mees­sportlase tiitli pälvis tänavu Euroopa meistrivõistlustel motokrossis masinaklassis EMX300 6. koha saavutanud Andero Lusbo. Foto: Põlva Spordiliit

Edukaimate väljavalimiseks esitasid Põlvamaa spordiklubid kaheksasse kategooriasse kokku 43 kandidaati, andis teada Põlva Maakonna Spordiliidu peasekretär Ingrid Muuga.

Maakonna aasta parima meessportlase tiitli pälvis tänavu Euroopa meistrivõistlustel motokrossis masinaklassis EMX300 6. koha saavutanud Andero Lusbo Kagu motoklubist. Teisele kohale hääletati orienteeruja Mattis Jaama (Värska OK Peko) ja kolmandale maadleja Hannes Käärik (Põlva maadlusklubi Lapiti).

Naistest oli esitatud kandidaate kolm, kõik orienteerujad, kõikidel arvestatavad tulemused maailma meistri- kui ka karikavõistlustelt. Viimasele kolmele aastale sarnaselt käis heitlus parima tiitlile Daisy Kudre (Värska OK Peko) ja Annika Rihma (OK Põlva Kobras) vahel.

Tiitli võitjaks osutus suusaorienteeruja Daisy Kudre, kellele jääb Põlvamaa 2017. aasta naissportlase tiitel ilmselt viimaseks, sest edaspidi kandideerivad pekolased Võrumaa parimate valimisel.

Kõige sportlikumaks perekonnaks tunnistas spordiliit perekond Jakobsoni: Liisi ja Erko ning nende lapsed August, Hele ja Manivald.

Eelmise aasta parima nais­sportlase tiitliga pärjatud Annika Rihma häältesaak andis talle teise koha, kolmandaks platseerus Liis Johanson (OK Põlva Kobras).

Esikolmikud noorte seas

Daisy Kudre noorem õde Doris Kudre, kes tänavu saavutas suusaorienteerumises maailmameistrivõistlustel teatesõidus kolmanda koha, tunnistati aasta parimaks neidude arvestuses. Järgnesid orienteerujad Emily Raudkepp (Värska OK Peko) ja Johanna Laanoja (OK Põlva Kobras).

Neljandat aastat järjest tunnistati noormeestest parimaks Karel-Sander Kljuzin (Värska OK Peko), kes võrdväärselt hästi jookseb nii kaardiga kui kaardita. Edukalt on ta esinenud nii Eesti orienteerumisjooksu võistlustel kui ka juunioride kergejõustiku meistrivõistlustel keskmaajooksudes.

Esikolmikusse jõudsid veel orienteerujad Aleksander Kepler (OK Põlva Kobras) ja Kevin Hallop (Värska OK Peko)

Orienteerujate vahel pandi paika ka seenioride arvestuse esikolmik. Aasta seeniorsportlaseks kuulutati Reet Johanson (OK Põlva Kobras), kes tuli naissuperveteranide klassis maailmameistriks. Järgnes eelmise aasta parim Ingrit Kala (Värska OK Peko). Kolmanda koha punktisumma kogus Saima Värton (OK Põlva Kobras).

Aasta noortevõistkonna tiitlit püüdis viis tiimi. Tihedas konkurentsis pälvis esikoha Põlva spordikooli A-vanuseklassi noormeeste käsipallivõistkond. Järgnesid Põlva spordikooli püstolinaiskond ja spordiklubi Serviti / Põlva spordikooli suusanaiskond.

Tublimad võistkonnad ja treenerid

Aasta võistkond on Põlva Serviti käsipallimeeskond, kes saavutas tänavu esimese koha nii Eesti meistri- kui ka karikavõistlustel. «Aasta võistkond on Serviti käsipallimeeskond olnud aastast 1997, seega juba 21 aastat järjest,» tõi esile maakonna spordiliidu peasekretär Ingrid Muuga. Teiseks tuli Põlva laskespordiklubi püssivõistkond.

Aasta treener on Kalmer Musting, kellel ette näidata oma hoolealuste eri vanuseklasside Eesti meistritiitlid. Talle järgnesid orienteerumistreenerid Raul Kudre (Värska OK Peko) ja Kalle Ojasoo (OK Põlva Kobras).

Kõige sportlikumaks perekonnaks tunnistas spordiliit perekond Jakobsoni: Liisi ja Erko ning nende lapsed August, Hele ja Manivald.

Tiitliga «Aasta 2017 toetaja spordis» tunnustas aga spordiliit ASi Värska Vesi ja Põlva tarbijate ühistut.

«Põlvamaa tänavuse spordiaasta iga kategooria parimat autasustatakse kultuuri- ja spordirahva ühisel tunnustamisüritusel, mis saab teoks 12. jaanuaril Põlva kultuurikeskuses,» ütles Ingrid Muuga.

«Esimest korda valiti ja tunnustati aasta parimat spordis 1964. aastal, mil osutus parimaks motosportlane Henn Aripmann. Parimat nais- ja meessportlast eraldi arvestuses hakati tunnustama aastal 1971. Lisandunud on tunnustatavaid kategooriaid ja nüüd ka laiendatud hääletajate ringi,» tõdes Muuga.

Traditsiooniliselt selgusid ka tänavused parimad sportlased maakonna spordiliidu korraldatud valimiste kaudu.

«Oma panuse edukamate väljaselgitamiseks andsid Põlva maavalitsuse ja omavalitsuste liidu esindajad ning 16 spordiklubi eestvedajad. Rahva e-hääletusel osales 560 inimest. E-hääletusel osalenute vahel väljareklaamitud loosimeene – spordimütsi ja toru­salli – võitis Triinu Arund,» lisas Muuga.

Parima naissportlase tiitli võitis suusaorienteeruja Daisy Kudre.
Parima naissportlase tiitli võitis suusaorienteeruja Daisy Kudre. Foto: Põlva Spordiliit
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles