Puitehitiste konkursil tõusis esile Võrumaa büroohoone

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esile tõstetud hoone arhitekt on Võrumaa mees Karmo Tõra.
Esile tõstetud hoone arhitekt on Võrumaa mees Karmo Tõra. Foto: Tomi Saluveer

Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liit tõstis konkursil «Aasta puit­ehitis 2017» teiste seas esile Võru vallas asuva puidutööstuse AS Barrus kontorihoone. 800 000 eurot maksnud büroohoone valmis mai lõpus ja selle arhitekt on Võrumaa mees Karmo Tõra.

Osaühingus ROK-Projekt töötav Tõra on Võrumaal tuntud Rõuges asuva kahe platvormiga Ööbikupesa vaatetorni autorina, samuti on tema projekteeritud Võrumaa Toidukeskuse hoone. Konkursil «Aasta puitehitis» on Tõra osalenud aastaid.

2007. aastal sai Tõra peapreemia Tallinna lähedal asuva eramu eest, 2010. aastal vääris ta äramärkimise Roosisaare eramuga. 2012. aastal pälvis ta kaks eripreemiat Võrumaa Toidukeskuse eest ja 2014. aastal publikupreemia Võrumaal asuva Kasetuka suvemaja eest. Eelmisel aastal oli Tõra nominentide seas saunaga Haanjamaal ja taluga Pühajärvel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles