Eesti idaosas on lootus valgeteks jõuludeks suurem

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lund võib järgmisel nädalal lisanduda tublisti.
Lund võib järgmisel nädalal lisanduda tublisti. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Kolmapäeval liigub aktiivne tsüklon Grööni merelt Barentsi mere poole ja selle lõunaserv laieneb pealelõunal Läänemerele, kuid meile sealt ilmateenistuse ennustuse kohaselt märkimisväärseid sademeid ei pudene. Tuul on öösel nõrk ja muutliku suunaga, päeval tugevneb edelatuul rannikul puhanguti 14 m/s. Õhutemperatuur on öösel -1..-5°C, saarte rannikul kuni +2, päeval Ida-Eestis 0..-4, Lääne-Eestis 0..+4°C-ni.

Neljapäeva öösel jõuab madalrõhulohk Eesti kohale ja toob lund, lörtsi ja vihma. Ikka nii, et Lääne-Eestis sajab peamiselt vihma, ida pool lund ja lörtsi. Pärastlõunal lääne poolt alates sadu lõpeb. Öösel puhub veel mõõdukas, rannikul puhanguti kuni 14 m/s ulatuv edelatuul, päeval tuul nõrgeneb ja pöördub õhtuks loodesse. Õhutemperatuur on Ida-Eestis 0..-3. Hommikuks see tõuseb: Lääne-Eestis on +1..+5°, päeval -1..+4°C.

Reedeks jääme madalrõhuala kaugesse lõunaserva ning vähest lund ja lörtsi sajab vaid kohati. Puhub mõõdukas läänekaare tuul. Õhutemperatuur on öösel -3..+2, päeval on -1..+3°C.

Laupäeva öösel ja ennelõunal liigub üle Eesti lauge kõrgrõhuhari ja ilm on olulise sajuta. Pärastlõunal jõuab Läänemerele järjekordne madalrõhulohk ja alates saartest läheb sajule. Sajab peamiselt lund ja lörtsi. Tuul pöördub loodest edelasse ja paisub uuesti tugevaks, saartel ja läänerannikul puhanguti kuni 20 m/s. Õhutemperatuur on öösel -4..+1, päeval -2..+2°C.

Pühapäeva ehk jõululaupäeva öösel lume, lörtsi ja vihmasadu jätkub, päeval on sajuhooge harvem. Tuul pöördub uuesti loodesse ja on tugev, saartel ja rannikul puhanguti 20 m/s. Õhutemperatuur on öösel ja päeval -2..+2°C.

Esimesel jõulupühal läänevool jätkub. Kas järgmine madalrõhuala liigub meist lõuna või põhja poolt, on momendil veel lahtine. Sellest aga sõltub nii temperatuur kui ka sajufaas, seega on ebaselge, kas sajab lund ja lörtsi või hoopis vihma ja lörtsi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles