Galerii: President tutvus Valgamaa piimatootjaga

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lõuna-Eestit külastav president Kersti Kaljulaid oli eile Valgamaal, kus tutvus ehitusmaterjale valmistava AS Parmeti ja piimatootja Tõntso Agroga. Jutuks tuli muu hulgas Lõuna-Eesti teede kvaliteet ja ehitussektori madal efektiivsus.

Päeva esimese peatuse tegi president Otepää ettevõttes Parmet, mille toodete tuumiku moodustavad erinevad metallist fassaadikatted, ripplaed ning profiilid. «Selliseid ettevõtteid on väga vaja. Meil on vana probleem, et ehitussektoris on efektiivsus väga madal. Eelkõige selle pärast, et hästi palju kasutatakse alltöövõtjaid, alltöövõtja alltöövõtjaid. Lõpuks läheb kvaliteet tihtipeale ehitajal nii madalaks, et tuleb teha ümber. Ja kui sa teed ühte tööd kaks või kolm korda, siis efektiivsus ei saa tõusta. Esiteks on nad ise seal allhankeahelas, võib-olla peatöövõtja on pakkunud nii madala hinna, et juba arvestab sellega, et hakkab oma allhankijaid põhimõtteliselt kiusama,» rääkis Kaljulaid.

Kaljulaid: teise põlvkonna ettevõtjad on vastutustundlikud ja uuendusmeelsed

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles