Maavalitsus loovutab hulga ülesandeid omavalitsusliidule

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga Omavalitsuste Liidu juhil Agu Kabritsal läks Telia esinduse sulgemise uudise peale hing täis.
Valga Omavalitsuste Liidu juhil Agu Kabritsal läks Telia esinduse sulgemise uudise peale hing täis. Foto: Arvo Meeks / LEPM

Esmaspäeval kogunes Valga raekojas esimest korda kohalike omavalitsuste valimiste järel uues koosseisus  Valgamaa omavalitsuste liidu üldkoosolek. Arutati edasisi tegevusi ja kinnitati eelarve.

Koosolekul kinnitati valmisolekut üle võtta maavalitsuse üleantavad tegevused ning kinnitati tegevuste eelarve. Ühehäälselt valiti liidu juhatusse ka seni seal tegutsenud Agu Kabrits.

«Seoses haldus- ja riigireformiga lisandub liidu senistele ülesannetele rida uusi ülesandeid, mis seadusega on ühiseks täitmiseks kohalikele omavalitsustele ühiselt. Ühiselt toimetamise klausli alusel võtab uued ülesanded enda kanda maakonna omavalitsuste liit,» selgitas liidu tegevjuht Rein Org.

Uute tegevustena tõi Org välja maakonna arengustrateegia, mis tähendab maakonna arengu planeerimisel sisutegevuste üldisemat kavandamist ja elluviimist. Tema sõnul on tähtis strateegiasse oluliste punktide kirjapanek, mis on tulevikus lisarahastuste taotlemisel tegevuste vajalikkuse põhjenduseks.

Lisaks hakkab omavalitsuste liit koordineerima maakonna turvalisuse- ja tervisenõukogude tööd ja nende nõukogude konkreetsemaid tegevusi. Samuti antakse liidule üle kolme regionaalprogrammi – hasartmängumaksu investeeringute programm, kohaliku omaalgatuse programm ja hajaasustusprogramm) menetlus. Seni on eelmainitud tegevused kuulunud maavalitsuste tööülesannete hulka. Planeeritavate tegevuste kogusumma on suurusjärgus ligi 650 000 eurot.

Valgamaa Omavalitsuste Liitu kuulub varasema 13 liikme ja 26 esindaja asemel valimistejärgselt kolm liiget, kokku 9 esindajaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles