Tõrva leiutajad napsasid konkursilt mitu preemiat

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõrva gümnaasiumi neidude Maria-Helena Lüüsi (paremal) ja Roosi Rahnu nutikad ideed pälvisid žürii tähelepanu üleriigilisel õpilasleiutajate konkursil. Tulemuseks oma vanusegrupis vastavalt esimene ja kolmas koht.
Tõrva gümnaasiumi neidude Maria-Helena Lüüsi (paremal) ja Roosi Rahnu nutikad ideed pälvisid žürii tähelepanu üleriigilisel õpilasleiutajate konkursil. Tulemuseks oma vanusegrupis vastavalt esimene ja kolmas koht. Foto: Arvo Meeks / LEPM

Tõrva gümnaasiumi neiude Maria-Helena Lüüsi ja Roosi Rahnu nutikad ideed tõid neile üleriigiliselt õpilasleiutajate konkursilt vastavalt esimese ja kolmanda koha.

7. klassis õppiv Maria-Helena on juba neljandast klassist konkursil osalenud, kuid auhinnalisele kohale tuli esimest korda. Esikoha tõi geniaalne tordiplaat – nagu ta seda ise nimetab.

Talle meenus, et mõnelgi sünnipäeval on lapsed tordi jaotamisel tülli läinud. Nii mõtleski neiu välja tordialuse, millele märgitud erivärviliste joonte abil saab tordi jaotada võrdseteks osadeks vastavalt sellele, mitu sööjat on. Joonte otsad ulatuvad tordi serva alt välja ja eri värvi otste juurde kirjutatud number näitab, mitmeks tükiks tort jaguneb, kui selle joone järgi lõigata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles