Kuusevargus rikkus metsakasvataja pühapäeva

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuusk oli maha saetud ja känd kuluheinaga hoolikalt kinni kaetud.
Inimeste jäljepaare oli Ihamarus asuva talu peremehe sõnul tema maal kaks. Ühed olid suured ja teised väikesed – ilmselt lapse omad.
Kuusk oli maha saetud ja känd kuluheinaga hoolikalt kinni kaetud. Inimeste jäljepaare oli Ihamarus asuva talu peremehe sõnul tema maal kaks. Ühed olid suured ja teised väikesed – ilmselt lapse omad. Foto: Urmas Roht

Metsa talu peremees Urmas Roht Põlvamaalt sai kolmandal advendipühapäeval ebameeldiva üllatuse osaliseks, kui selgus, et tema metsas on käinud kuusevargad.

«Läksin pärast külaliste lahkumist oma metsa koeraga jalutama. Ilm oli ilus, lund ei sadanud, maa valge ja tunne pühalik. Tagasiteel mõtlesin, et põikan ka oma umbes kümme aastat tagasi istutatud kuusenoorendikust läbi,» meenutas Roht.

Just seal ootas teda aga ees ebameeldiv üllatus. «Üle minu maa tallatud rada pidi, mida kasutab naaberpõllumees oma põllule jõudmiseks, kulgesid värsked džiibijäljed. Need olid peatunud minu umbes kolme-nelja meetri kõrguste kuuseridade juures ja inimesed olid autost väljunud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles