Valga Jaani kiriku lagi ja trepp vajavad kiiret abi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Torniosa sisemiste uste restaureerimisel leiti ukselukust graveering aastast 1808. Leidu uurivad OÜ Novabild juht Ants Sütt ja SA Valga Jaani Kirik  Renoveerimine eestvedaja Sirje Päss.
Torniosa sisemiste uste restaureerimisel leiti ukselukust graveering aastast 1808. Leidu uurivad OÜ Novabild juht Ants Sütt ja SA Valga Jaani Kirik Renoveerimine eestvedaja Sirje Päss. Foto: Arvo Meeks / LEPM

Remonditööd Valga Jaani kirikus on selleks aastaks ühel pool. Hulk töid, milleks raha alles kogutakse, ootab ees juba aastal.

Kulukaim töö, mis plaanis, on ovaalsaali lae ja torniesise välistrepi kordategemine, mis mõlemad praegu päris kehvas seisus. Laeaukude parandus on plaanis võtta ette juba kevadsuvel. Samas pole kummakski tööks veel piisavalt raha.

«Juba kolmas aasta saab kirik katuserahadest osa. Seekord loodame saada 17 000 eurot. Kuna trepi ehitus on aga eriti kallis ning katuserahast ei piisa, oleme tänulikud iga annetatud sendi eest. Kirikus on tulemas mitu kontserti. Kõikidel on väljas annetuskast,» tõdes SA Valga Jaani Kirik Renoveerimine juhatuse esimees Sirje Päss.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles