Noored solistid jõudsid lõppvõistlusele

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teiste seas pääses lõppvõistlusele Egnar Hernits Tõrva muusikakoolist.
Teiste seas pääses lõppvõistlusele Egnar Hernits Tõrva muusikakoolist. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kuressaare gümnaasiumis 26.–27. jaanuaril toimuva Eesti noorte lauljate konkursi Solistica lõppvõistlusele pääses kokku 60 lauljat. Valiku tegi demode põhjal žürii, mille koosseisu kuulusid Mihkel Mattisen, Triin Arak ja Sten-Olle Moldau.

4.–6. klasside arvestuses pääses lõppvõistlusele ka Linette Risttee Põlva muusikakool. Tema juhendajad on Margot Suur ja Riivo Jõgi. Sama kooli õpilastest pääses 7.–9. klasside arvestuses lõppvõistlusele Sireli Salum, ka juhendajad on tal samad.

7.–9. klasside õpilastest saatis edu ka Valgamaa noormehi: Egnar Hernitsat Tõrva muusikakoolist ja Hans Markus Danilast Otepää gümnaasiumist. Mõlemat juhendab Novella Hanson. 10.–12. klasside arvestuses pääses aga lõppvõistlusele tema õpilane Sandra Buda Tõrva muusikakoolist.

Eelvooru registreeris end rekordiliselt palju noori – 189 solisti. Otse lõppvõistlusele pääsevad neist Solistica 2017 esikolmikusse jõudnud lauljad.

Laulude demosalvestusi saadeti Harjumaalt 46, Ida-Virumaalt 4, Jõgevamaalt 5, Järvamaalt 8, Lääne-Virumaalt 6, Põlvamaalt 6, Pärnumaalt 37, Raplamaalt 4, Saaremaalt 23, Tartumaalt 30, Valgamaalt 8, Viljandimaalt 19 ja Võrumaalt 3.

Eesti noorte lauljate konkurss Solistica toimub 6. korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles