Varjupaigaloomade elu muudavad paremaks soojad südamed

Lea Margus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga loomade varjupaiga heaks annetusi kogunud Kristi Põldvee (vasakul) andis varjupaiga juhatajale Helle Rajale eile üle järjekordse heategevuskampaaniaga neljakäpalistele kogutud annetused.
Valga loomade varjupaiga heaks annetusi kogunud Kristi Põldvee (vasakul) andis varjupaiga juhatajale Helle Rajale eile üle järjekordse heategevuskampaaniaga neljakäpalistele kogutud annetused. Foto: Dea Margus

Elu hammasrataste vahelt päästetud neljajalgsed ei satu varjupaika jõudes vihma käest räästa alla suuresti just tänu hoolivatele loomasõpradele. Aidata saab aga üsna mitmel moel.

Valgalanna Kristi Põldvee on usin organiseerija ja väsimatu sõber kodulinna varjupaiga hoolealustele – ja seda mitte ainult jõulude ajal. Juba kolmandat aastat kogus ta jõulude eel neljakäpalistele annetusi. Jõulurõõmu tilkhaaval korjamine on olnud talle emotsionaalne. «Sellist reageeringut nagu eelmistel aastatel ettevõtmisele osaks sai, ei oleks osanud parimas unenäoski näha.»

Heaga käis kaasas ka tõrvatilk. «Minult on küsitud, miks seda teen. Kas olen kuidagi varjupaigaga seotud? Mis ma sellest saan?» rääkis Põldvee. «Enamasti puhken alguses naerma nende naljakate küsimuste peale. Miks ma ei peaks? Kas head tuleb teha ainult siis, kui oled millegagi-kellegagi seotud? Ehk võiks vahel ka lihtsalt anda!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles