Päevatoimetaja:
Mati Määrits

Lapsed õpivad varakult kokkama

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy

Valgas tegutsevas kokandusringis õpivad lapsed köögis toimetama. Esmalt tuleb aga selgeks saada kartulite koorimine – ja see polegi nii lihtne.

«Kooritakse nagu puupulka. Kevadeks tahame selle hästi selgeks õppida. Iga perenaine peab oskama nuga käsitseda,» oli ringi juhendaja Terje Treu veendunud.

Kui see oskus enam-vähem käpas, saab asuda roogi valmistama. Nüüdseks ongi õppeaasta algul tegevust alustanud ringis tehtud mitmesuguseid toite. Jõulude eel oldi jõutud friikartulite tegemiseni, kusjuures kartulid koorisid ja tükeldasid lapsed ise. Kõrvale praeti verivorste.

Tagasi üles