Galerii: Otepää krooniti talvepealinnaks tulemängu saatel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kell 18.28 algas astronoomiline talv ning lumine Otepää krooniti sel hetkel juba 21. korda talvepealinnaks.

Otepää ettevõtjad tervitasid talve algust meeleoluka paraadiga Tehvandi staadionil. Paraadil demonstreeriti valmisolekut talveks ja näha sai talvist tehnikat: rajatraktoreid, lumekahureid, mootorsaane, ATVsid jpm.

Paraadi juhtis telenägu Erkki Sarapuu, meeleolu aitas luua Pühajärve puhkpilliorkester. Paraadi võtsid poodiumil vastu Otepää vallavanem Kaido Tamberg ja volikogu esimees Jaanus Barkala. Paraadil osalenud ettevõtted jagasid publiku vahel loosiauhindu.

Seejärel Otepää keskväljakul toimunud talvepealinna tiitli üleandmise tseremoonial esines Taavi Peterson ning tuleleekidega tantsis Tanya Alybina. Talv saabuski tulemängu saatel.

Kui Tallinna, sügispealinna Narva ja kevadpealinna Türi esindajad olid kohal, siis suvepealinn Pärnu andis head soovid edasi kirja teel.

„Otepää on alati talveks valmis, peaasi et talve oleks,“ ütles vallavanem Kaido Tamberg. Ta lisas, et kauni lumevaibaga Otepää teenib talvepealinna tiitli auga välja.

Samas tunnustati talvepealinnas elavat rännumeest Heini Räämetit, kes hiljuti väntas jalgratta sadulas ümber maailma ning aastaid varem tegi jalgsirännaku ELi idapiirist läänepiirini. Vallavõim kinkis talle kauni Otepää medali.

Pärast keskväljakul toimunud tseremooniat avati Pühajärve ääres asuva GMP Clubhoteli juures pronksist karuskulptuur. Karu on valminud sada aastat tagasi Hollandi meistrite valukojas. Hotell kinkis mõmmi ühinenud Otepää vallale Eesti Vabariigi juubeli puhul. Ühtlasi tähistab mesikäpp ka hotelli 10. sünnipäeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles