20 lapsega suurpere valmistub jõuludeks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
8. klassi neiu Karolina on asenduskodus elanud juba viieaastasest peale ja koduseid jõule väga ei mäletagi. Muu hulgas meisterdas osav tüdruk paberist lumehelbe, mis igati sobilik pühadeaegseks kaunistuseks.
8. klassi neiu Karolina on asenduskodus elanud juba viieaastasest peale ja koduseid jõule väga ei mäletagi. Muu hulgas meisterdas osav tüdruk paberist lumehelbe, mis igati sobilik pühadeaegseks kaunistuseks. Foto: Sirje Lemmik / Lõuna-Eesti Postimees

Jõulukuu on heategevuse aeg ning abivalmis inimeste pilgud pöörduvad sel ajal lastekodude poole. Ka Valga asenduskodus Kurepesa käib rohkelt külalisi ning kohale saabub hulk kingipakke.

Eelmisel nädalal oli Valga asenduskodu peremaja täis piparkoogilõhna ja käis usin küpsetamine. Laual aga oli valmis pandud kõik vajalik jõulukaunistuste tegemiseks: paberid, liim ja käärid.

«Sööme piparkooke ise ja pakume ka kõrvalmajas elavatele lastele. Oleme jõulude ajal alati neid küpsetanud ja kaunistanud – see on tore,» rääkis 8. klassi neiu Sandra, kes elanud asenduskodus kaheksa aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles