Räpina hooldekodus valitseb pühademeeleolu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rõõmsameelsed vanaprouad Pärja (vasakul) ja Leili on eluga hooldekodus enda kinnitusel väga rahul. Nad soovitavad sellist elu teistelegi, kes üksi enam hästi hakkama ei saa. Seltsis on ikka turvalisem ja toredam vanaduspõlve veeta.
Rõõmsameelsed vanaprouad Pärja (vasakul) ja Leili on eluga hooldekodus enda kinnitusel väga rahul. Nad soovitavad sellist elu teistelegi, kes üksi enam hästi hakkama ei saa. Seltsis on ikka turvalisem ja toredam vanaduspõlve veeta. Foto: Arvo Meeks / LEPM

Eestlastele tähendavad jõulupühad eelkõige kodus pereringis olemist. Paljud eakad aga, kes kodus enam üksi hakkama ei saa, võtavad jõulud vastu mõnes hooldeasutuses. Nii ka Räpina Miikaeli koguduse hooldekodus.

Külastades hubast ja koduse õhkkonnaga Räpina hooldekodu, kus elab 35 hoolealust, kohtusin seal kahe elurõõmsa vanaprouaga.

83aastane Võrumaa memm Leili on hooldekodus elanud neli aastat. «Abikaasa on surnud. Elasin koos poja perega, kuid nendel on oma elu ja tahtmine oli omaette olla. Nii avaldasingi soovi siia tulla. Hing on veel noor, kuid ihu ja kondid ei tule järele. Olen ühest silmast pime, kõndimisel on abimeheks kepp.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles