Teekasutuse eest tuleb maksma hakata

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tasu hakkavad maksma kõik üle 3,5tonnised veokid, mis sõidavad avalikel teedel.
Tasu hakkavad maksma kõik üle 3,5tonnised veokid, mis sõidavad avalikel teedel. Foto: Tomi Saluveer

Alates 20. detsembrist saab tasuda järgmisel aastal kehtima hakkava teekasutustasu eest. Tasu peavad maksma kõik üle 3,5tonnised veokid, mis sõidavad avalikult kasutatavate teede võrgustikul.

Lisaks Eestis registreeritud veoautodele peavad teekasutustasu maksma ka välismaal registreeritud veoautod.

«Eesti oli üks viimastest Euroopa Liidu riikidest, kus ei kehtinud teekasutustasu,» selgitas maanteeameti peadirektori asetäitja hoolde alal Tarmo Mõttus. «1. jaanuarist 2018 kehtib see ka meie teedel ning võrdselt kõikidele, sõltumata veoki päritoluriigist.»

Mõttuse sõnul peaks teekasutustasu tooma aastas riigile tulu umbes 17 miljonit eurot. «Teekasutustasust riigieelarvesse laekunud raha kasutatakse transporditaristu hoiuks,» lisas Mõttus.

Tasu saab maksta veebilehel teetasu.ee internetipanga vahendusel või 22. detsembrist krediitkaardiga. 1. jaanuarist on maksevõimalusi rohkem.

Oluline on meeles pidada, et alates 1. jaanuarist ei tohi sõitu alustada veokiga, mille eest on teekasutustasu maksmata. Igaühel on võimalik ka ise kontrollida, kas sõiduki eest on tasutud või mitte, minnes veebilehele teetasu.ee rubriiki «Kontrolli».

Teekasutustasu tasumise kohustus on veoauto omanikul. Kui liiklusregistrisse on kantud veoauto vastutav kasutaja, lasub tasu maksmise kohustus vastutaval kasutajal. Tasu mittemaksmisel on järelevalvel õigus teha trahv nii veoauto juhile kui ka omanikule. Lisaks on järelevalvel õigus kõrvaldada juht veoauto juhtimiselt. Juhil ei lubata enne sõitu jätkata, kui veoauto eest on teekasutustasu tasutud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles