Suri endine põllumajandusminister Vello Lind

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine minister Vello Lind
Endine minister Vello Lind Foto: Liis Treimann / Postimees / Scanpix

Jõululaupäeval suri lühiajalise raske haiguse tagajärjel põllumees, majandusjuht ja endine põllumajandusminister Vello Lind, kirjutab Postimees.

Toonases Karula vallas sündinud Lind lõpetas aastal 1951 Valgamaal praeguses Valga vallas Pikkjärve 7klassilise kooli ja aastal 1956 Valga 1. keskkooli.

Alates aastast 1968 oli ta Ranna sovhoosi direktor, 1981–1983 oli ta Eesti NSV põllumajandusminister. Pärast seda pidas ta Eesti NSV Agrotööstuskoondise esimehe esimese asetäitja, Eesti NSV ministri ja Eesti NSV Riikliku Agrotööstuskomitee esimehe esimese asetäitja ameteid.

1990–1991 oli ta Edgar Savisaare valitsuses Eesti põllumajandusminister. Seejärel töötas ta aastatel1991–1999 oli ta Tallinna Linnuvabrikus nõunikuna.

2002. aastal oli Vello Lind Riigivapi IV klassi teenetemärgi saajate nimekirjas, ent president Arnold Rüütel arvas ta autasustatute hulgast välja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles