Kõiki korterelamuid hakkavad uuest aastast haldama ühistud

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreutzwaldi tänaval asub Võru üks väärtuslikum hiljuti täielikult renoveeritud kortermaja. Tegusad korteriühistud on laenuandjatele meeldivad koostööpartnerid. Ühistu võtab endale küll aastateks laenukohustuse, kuid igakuised kommunaalkulud on säästlikuma maja puhul samavõrra väiksemad. Uuel aastal jõustuv seadus loob nüüd tegusate korteriühistute tekkeks head eeldused.
Kreutzwaldi tänaval asub Võru üks väärtuslikum hiljuti täielikult renoveeritud kortermaja. Tegusad korteriühistud on laenuandjatele meeldivad koostööpartnerid. Ühistu võtab endale küll aastateks laenukohustuse, kuid igakuised kommunaalkulud on säästlikuma maja puhul samavõrra väiksemad. Uuel aastal jõustuv seadus loob nüüd tegusate korteriühistute tekkeks head eeldused. Foto: Tomi Saluveer/Lõuna-Eesti Postimees

Aasta algusest jõustuva seaduse kohaselt peab kõikide korterite majandamiseks olema korteriühistu. Kui omanikud pole seni ühistut loonud, loob maakohtu registripidaja selle ise. Olemasolevaid ühistuid uus seadus ei puuduta. Küll tähendab see aga muudatust neile, kelle korterite majandamine on seni käinud omanike ühisuse vormis.

Nendes majades, kus ühistut ei ole, tekib ühistu automaatselt ja tasuta, riik kannab sellised ühistud registrisse maja aadressiga.

Teadet ühistu asutamise kohta omanikele ei saadeta. Sellisel automaatühistul ei pea olema põhikirja, siiski võivad omanikud selle hiljem kehtestada. Riik ei nimeta ka juhatust ega ava pangakontot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles