Riik jääb Võrus nähtavaks vähendatud kujul

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võru maasekretär Eveli Kuklane avaldas rõõmu selle üle, et Võrus vähemalt on, kellele maavalitsuse asju üle anda. Paljudes kohtades on see veel selgusetu.
Võru maasekretär Eveli Kuklane avaldas rõõmu selle üle, et Võrus vähemalt on, kellele maavalitsuse asju üle anda. Paljudes kohtades on see veel selgusetu. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Suvel 100 aasta juubelit tähistanud Võru maavalitsuse viimased nädalad on kulgenud pakkimise tähe all, sest paarikümnest töötajast jätkab uuel aastal selles majas tööd vaid viis.

«Pooleliolevate menetluste kaardistamine, toimikute pakkimine, varade üleandmine,» loetles Võru maasekretär Eveli Kuklane viimaste nädalate tegemisi. «Pingeline ja kiire aeg, aga midagi hullu pole. Võrus võime rõõmu tunda, et on, kellele asju üle anda. Paljudes kohtades on see veel selgusetu.»

Aastatega kogunenud kingitused ja muud asjad antakse Kuklase sõnul rahandusministeeriumile, muist Võrumaa muuseumile. Osa kraamist lõpetab ka prügimäel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles