Maavalitsuse majavaim valmistub lahkuma

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ruth Ruus asus Põlva maavalitsuse majas tööle enne, kui Põlva viimaseks maavanemaks jäänud Igor Taro sündis. Nüüd ootab kõiki Põlva maavanemaid juhiabina toetanud naist pensionipõlv.
Ruth Ruus asus Põlva maavalitsuse majas tööle enne, kui Põlva viimaseks maavanemaks jäänud Igor Taro sündis. Nüüd ootab kõiki Põlva maavanemaid juhiabina toetanud naist pensionipõlv. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Kui Põlva maavalitsuses reedel tuled kustutatakse, saab läbi ka 45 aastat selles majas sekretäriametit pidanud Ruth Ruusi töö, kelle viimased tööpäevad olid sisustatud peamiselt kraamimisega.

«Ega ma väga kurb olegi,» ütles Ruus. «Mõeldes, kui paljude inimestega olen siin kohtunud, presidentidest ettevõtete juhtideni, ja kui paljudest on saanud minu sõbrad ja kaaslased, olen tänulik, et olen saanud maavalitsuses töötada.»

Viimased nädalad kulusid tal koristades ja kraamides, sest aastakümnetega on maavalitsusse kogunenud asju, mida ripakile jätta ta ei taha. Paljud maavalitsusele tehtud kingitused ja muud meeneasjad leiavad koha muuseumis, raamatukogus, koolides. Suurema vara minemaveo eest vastutab ministeerium ning dokumendid, millel arhiivi jaoks väärtust ei ole, viidi hävitamisele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles