Robert Täht on aasta parim võrkpallur, Urmas Tali aasta treener

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrkpallitreener Urmas Tali.
Võrkpallitreener Urmas Tali. Foto: Arved Breidaks/Lõuna-Eesti Postimees

Eesti võrkpalli aastalõpupeol kuulutati hooaja 2016/2017 parimaks meesvõrkpalluriks Võrust pärit Robert Täht, parimaks treeneriks samuti Võru juurtega Urmas Tali (pildil).

Teist aastat järjest parimaks võrkpalluriks valitud rahvusmeeskonna nurgaründaja Robert Täht on suutnud end mõne aastaga ka Euroopas pildile mängida. 24-aastasest Tähest on kujunenud koondise selge liider.

Lisaks on ta tugevas Poola meistriliigas osaleva Lubini Cuprumi üks põhimehi ja aitas klubi eelmisel hooajal 6. kohale. Lõppeval aastal aitas Täht rahvusmeeskonnal võita maailmaliiga 3. tugevusgrupi ja edukalt esineda MM-valikturniiridel ja EM-finaalturniiril. EM-i alagrupiturniiril valiti ta A-alagrupi parimaks nurgaründajaks.

Parima naisvõrkpalluri tunnustuse pälvinud Kertu Laak on vaid 19-aastane, kuid vaatamata oma noorusele on tõusnud rahvusnaiskonna üheks rünnakuliidriks ja mängib koondise viimaste aastate uues tõusus suurt rolli.

Parima treeneri autasu pälvis teist aastat järjest Rakvere Võrkpalliklubiga suuri tegusid teinud Urmas Tali. Võrust pärit Tali juhtis Rakvere suurüllatusena kolme Balti riigi klubisid ühendavas Credtit24 meistriliigas kullale.

2017. aasta sügisel võttis Tali vastu väljakutse asuda juhendama Eesti võrkpallimaastiku uut tulijat Saaremaa Võrkpalliklubi.

Aasta parim noorvõrkpallur on naistest Kohila VK ridades ja rahvuskoondises säranud Kertu Laak. Noormeestest valiti parimaks Dmitri Korotkov (VK Täht).

Rannavõrkpallis osutusid noortest parimaks Jade Šadeiko / Katariina Vengerfeldt ja Rasmus Meius / Märt Tammearu, täiskasvanutest Kristi Nõlvak / Mari-Liis Graumann ja Kusti Nõlvak / Mart Tiisaar.

Eesti aasta parim mees- ja naisvõrkpallur selgusid treenerite, spordiajakirjanike ja rahvahääletuse tulemuste liitmisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles