Jooksusõbrad trotsisid Tõrvas vihma ja libedust

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osales 40 spordisõpra.
Osales 40 spordisõpra. Foto: Tiina Neumann

2015. aastal sõpruskonna algatatud Tõrva liikumisüritus sai jätku ka tänavu, kui 26. detsembril tehti taas tiir ümber linna, andis teada Tõrva linna spordimetoodik Tiina Neumann.

Gümnaasiumi juurde kogunes 40 jooksusõpra, kes ei peljanud vihmasadu ega valitsevat libedust, et koos läbida umbes 15 kilomeetrit. Rada kulges suures osas Tõrva terviseradadel, aga ka teedel ja linnatänavatel.

«Öösel alanud vihm oli viinud lume ja muutnud teed jääväljadeks, ilmselt seetõttu jäi ka tänavune osavõtjate arv alla eelmise aasta jooksul osalenute arvule," nentis Neumann. "Tore oli aga, et lisaks tõrvakatele oli jooksusõpru ka pealinnast, Tartust, Valgast ja lähivaldadest."

Osaleja valikul kuni 15 kilomeetrine rada läbiti põhimõttel: viis minutit kõndi vaheldumisi viieminutilise jooksuga.

«Esimene suurem katsumus ootas liikumisharrastajaid juba esimese kilomeetri lõpus, kui Härma karjääri suunduv korraliku tõusuga tee oli üks suur liuväli ja oli tükk tegemist et püstigi püsida,» kirjeldas Neumann asjade käiku.

«Tundus et ühine liikumine meeldis jooksusõpradele. Kes tahtis, sai joosta kiiremas tempos; kellele meeldis rahulikumas tempos rada läbida, sai seda teha oma enesetundest lähtuvalt,» oli Neumann rõõmus. Pärast jooksu sai aga saunas leilitada ja väsinud lihaseid turgutada.

«26. detsembril 2018 toimub IV Tour de Tõrva,» käis Neumann välja kindla lubaduse. Samuti avaldas ta lootust, et paljude spordisõpradega kohtutakse taas traditsioonilisel uusaastamatkal 1. jaanuaril 2018, kui kontrollpunkt Härma suusaraja parklas on avatud kella 12–14 .

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles