Hea ninaga Tõrva politseinikud tabasid automakkide sarivarga

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PPA Lõuna prefekt Vallo Koppel (vasakul) tänas Tõrva politseinikku Tarmo Tapferit tubli teo eest.
PPA Lõuna prefekt Vallo Koppel (vasakul) tänas Tõrva politseinikku Tarmo Tapferit tubli teo eest. Foto: Politsei

Tõrva politseinikud Tarmo Tapfer ja Merike Soomaa hea vaist viis automakke varastanud mehe tabamiseni, kes oktoobrist saadik oli Tõrvas mitmesse autosse sisse murdnud.

Oktoobris avastas üks tõrvalane, et tema päevinäinud autost on automakk ära varastatud. Vargus paistis kummaline, sest sarnaseid makke leidub autolammutustes hunnikute viisi.

Imestajaid, kes sügisel Tõrvas oma autostereo kadumist märkasid, oli aga veel. „Peagi ilmnes, et ümbruskonnas on varastatud veel kaks automakki,“ vahendas Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Virk.

Automakkide kadumise loo lahendamiseni jõudsid Tarmo Tapfer ja Merike Soomaa 3. novembri öösel kella 3.30 ajal Helmest Tõrva poole sõites. Autotulede valgusvihus silmas Merike, et keegi on keset laia heinamaad ning politseiautot nähes kükitas maha.

Kas tegemist oli viirastuse või siiski inimesega, ilmnes, kui politseiautol pandi põlema prožektor. Kükitav kogu tõusis seepeale püsti, võttis maas olnud jalgratta kõrvale ning tuli politseinike juurde.

„Ta rääkis politseinikele, et temal pole helkurit ja ta ei taha trahvi saada, mistõttu otsustas politseiautot nähes maha kükitada ja märkamatuks jääda,“ vahendas Virk. Pärast mehe isiku tuvastamist mindi lahku.

Ent staažikas patrullpolitseinik Tarmo otsustas heinamaale naasta, et taskulampide valguses see koht üle vaadata, kus jalgrattaga mees oli kükitanud.

Ja ennäe imet: seal oli maas seljakott nelja automakiga ning lisaks veel jope, mille sisse oli mässitud veel kaks automakki.

Makid võeti kaasa ning patrull läks mehe elukohta kontrollima. Kodus kedagi polnud, kuid järgneval nädalal toodi mees politseisse, kus ta vargused üles tunnistas. Mehe suhtes algatati väärteomenetlus.

Automakkide varguse loo lahendamine tõi kahele Tõrva politseinikule PPA Lõuna prefektuuri kuu töötaja tiitli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles