Jahimehed kutsuvad üles hoiduma liigsest mürast

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koerad kardavad ilutulestikuga kaasnevad paugutamist.
Koerad kardavad ilutulestikuga kaasnevad paugutamist. Foto: Arved Breidaks/Lõuna-Eesti Postimees

Uue aasta vastuvõtmisega kaasnev ilutulestik ja paugutamine häirib nii mets-, kodu- kui ka lemmikloomi, mistõttu kutsub Eesti Jahimeeste Selts inimesi üles hoiduma aastavahetusel liigse müra tekitamisest.

«Austame aastavahetusel vanu traditsioone, aga teeme seda mõistlikult,» selgitas Seltsi tegevjuht Tõnis Korts. «Pahatihti paugutatakse juba mitu päeva enne pidupäeva ja ka pärast, mis tekitab loomadele palju stressi,» sõnas ta. «Et loomi vähem häirida, kutsume kaaskodanikke üles vältima liigse müra tekitamist». 

Ilutulestiku valgussähvatused ja paugutamine on loomadele suur stressiallikas ja võib nad ettearvamatult käituma panna. Ilutulestikku tuleks süüdata lähedalasuvatest inimestest ja loomadest ohutus kauguses, et vältida vigastusi. Ilutulestikust alles jäänud tükid tuleb pärast kokku korjata, et loomad neid kogemata ei sööks või nendega endale muul moel viga ei teeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles