Põlva tervisekeskuse ehitus käib täie hooga

Maa­rius Suviste
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlvas alustati eelmisel kuul tervisekeskuse rajamisega.
Põlvas alustati eelmisel kuul tervisekeskuse rajamisega. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eelmisel kuul alustati Põlvas tervisekeskuse rajamisega. See peab valmis saama alanud aasta detsembris.

Uus tervisekeskus tuleb otse haigla ette, endise parkla kohale.

ASi Põlva Haigla tegevdirektor Koit Jostov on öelnud, et uude hoonesse ehitatakse ruumid üheksale perearstile. Uues majas saavad perearstid tema sõnul oluliselt paremad tingimused. „Eks see kaudselt suurendab ka nende töö kvaliteeti. Uut arsti on ju siia raske leida, kui naabritel head ja korralikud tingimused, aga meil ei ole,“ ütles ta.

Hoone tuleb kahekorruseline. Sinna on ette nähtud ka protseduuritoad, samuti füsioteraapiaruum. „Ehitame suuresti euroraha eest, ainult oma rahaga ei oleks küll haigla suutnud seda teha,“ tõdes Jostov.

Ehitust rahastatakse 75 protsendi ulatuses Euroopa regionaalarengu fondist ning haigla omaosalus on vähemalt 25 protsenti. Kogu rajamine läheb Jostovi sõnul praegustel andmetel maksma umbkaudu 2,3 miljonit eurot.

Sotsiaalministeerium on seadnud eesmärgiks, et 2018. aasta lõpuks valmiksid üle Eesti esimesed 15 esmatasandi tervisekeskust. Kokku tuleb neid üle poolesaja. Uued keskused vastavad ministeeriumi hinnangul paremini vananeva rahvastiku vajadustele, kus järjest suurem rõhk läheb mitmesuguste krooniliste haiguste jälgimisele ja kontrolli all hoidmisele.

Põlvas alustati eelmisel kuul tervisekeskuse rajamisega. See tuleb otse haigla ette, endise parkla kohale.

Arvo Meeks/Lõuna-Eesti Postimees

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles