Legendaarse õpetaja preemia leiab taas omaniku

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mulluse, arvult kümnenda kultuuripreemia sai rahvatantsuaktivist ja Tõrva gümnaasiumi õpetaja Valdeko Kalamees.
Mulluse, arvult kümnenda kultuuripreemia sai rahvatantsuaktivist ja Tõrva gümnaasiumi õpetaja Valdeko Kalamees. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Viimaseid päevi saab esitada kandidaate Mari Kulli kultuuripreemiale.

Mari Kulli kultuuripreemia on Tõrva linnavolikogu algatatud Tõrva linna kultuuripreemia, mille eesmärk on tunnustada ja innustada kõrgvormis loomeinimeste erialast pühendumist Tõrva linnas.

Preemia kandidaadiks võib esitada Tõrvas tegutsevaid loomeinimesi, kollektiive, kellel on silmapaistvaid teeneid kultuurielu edendamisel või kes on selle aasta loomingulise saavutusega rikastanud Tõrva kultuurielu.

Ettepanekuid kultuuripreemia määramiseks saavad esitada kõik juriidilised ja füüsilised isikud.

Kirjalikus ettepanekus peavad olema:

• Loomingulised saavutused möödunud perioodil;

• Põhitöökoht ja kehtivad stipendiumid;

• Kandidaadi isikuandmed (täpne nimi, isiku- või registrikood, aadress, kontakttelefon).

Kandidaadi esitamise tähtaeg on 5. jaanuar. Preemia antakse välja 12. jaanuaril.

Kirjalikud ettepanekud tuleks saata Tõrva linnavalitsusse märksõnaga «Mari Kulli kultuuripreemia».

Mulluse, arvult kümnenda kultuuripreemia sai rahvatantsuaktivist ja Tõrva gümnaasiumi õpetaja Valdeko Kalamees.

Preemiat on Tõrva välja andnud 2008. aastast. Varem on selle pälvinud koorijuht ja helilooja Sven Malm, laulupedagoog ja koorijuht Aado Kaasik, muusikapedagoog Maie Kala, koorijuht Tõnis-Rein Ainso, lauljanna ja muusikapedagoog Novella Hanson, muusikaõpetaja Imbi Umbleja ja Tõrva naiskoor Heli, Tõrva kirik-kammersaali eestvedaja Ilmar Kõverik. 2016. aastal oli preemia laureaat kauaaegne kooliõpetaja ja näitejuht  Eevi-Eve Valliste.

Mari Kull (1901–1972) oli pedagoog, kes juhatas koore, õpetas soliste, lavastas operette ning osales naiskodukaitse ja skautide tegevustes. Mari Kulli tuntum õpilane on legendaarne Voldemar Kuslap.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles